بررسی و ارزیابی خواص فیزیکی شلتوک، گندم و گلرنگ
کد مقاله : 1680-9NCAME
نویسندگان:
ناصر فاضلی *
اصفهان
چکیده مقاله:
در این پژوهش برخی خواص فیزیکی مانند خواص هندسی، ثقلی و اصطکاکی سه دانه‌ی گندم، شلتوک و گلرنگ مورد مطالعه قرار گرفت. خواص هندسی و ثقلی شامل ابعاد، قطر هندسی، قطر حسابی ، قطر معادل ضریب کرویت، نسبت نما، تخلخل ، چگالی ذره و توده، بودند. همچنین خواص اصطکاکی دانه‌ها نیز اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد که قطر میانگین هندسی به ترتیب برای گلرنگ، گندم و شلتوک بیشتر است. البته بیشترین طول، عرض و ضخامت به ترتیب برای شلتوک، گلرنگ و گلرنگ می‌باشد. بیشترین ضریب کرویت برای گلرنگ و کمترین برای شلتوک است. همچنین بیشترین نسبت نما متعلق یه محصول گلرنگ است و همچنین کمترین تخلخل مربوط به گلرنگ با مقدار 310/0 می‌باشد. بیشترین دانسیته‌ی ذره به ترتیب برای گندم، شلتوک و گلرنگ گزارش می‌شود و چگالی توده برای محصول گندم بیشترین و کمترین برای شلتوک است. ضریب اصطکاک استاتیکی برای محصول گلرنگ نیز بیشتر است.
کلیدواژه ها:
خصوصیات فیزیکی، گندم، شلتوک، گلرنگ
وضعیت : مقاله پذیرفته شده است