بررسی میزان و علل ضایعات نان در شهرستان بوکان |
کد مقاله : 1677-9NCAME |
نویسندگان: |
ابوبکر باستانی *1، کامران خیرعلی پور2 1بلوار سربازان گمنام، خیابان سیدجمال الدین اسدآبادی، کوچه سبلان 7 2هیأت علمی دانشگاه |
چکیده مقاله: |
میزان ضایعات نان در کشور از مسائل مهمی میباشد که جهت کاهش آن در راستای بهینهسازی مصرف، کاهش هدر رفت منابع و بهبود اقتصاد خانوار نیازمند توجه و تحقیق میباشد. برای این منظور، میزان ضایعات نان در واحدهای تولیدکننده و خانوارهای مصرفکننده شهرستان بوکان و همچنین علل آن در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفت. این تحقیق در سال 1393و به روش پرسشنامهای انجام گرفت. با توجه به بیشترین نوع نان تولیدی در شهرستان، اطلاعات لازم از 250 خانوار و 50 واحد تولیدکننده این نوع نان در دو سامانه ماشینی و تنوری تهیه گردید. میانگین درصد ضایعات نان با استفاده از نرمافزار متلب و به روش آنووا یکراهه محاسبه و مورد مقایسه قرار گرفت. مهمترین علت ضایعات نان از دیدگاه تولیدکنندگان کیفیت آرد و مهارت شاطر؛ و از نظر مصرفکنندگان مهارت شاطر، عدم آموزش عمومی در رسانهها و نحوه نگهداری نان در منزل بود. میانگین درصد ضایعات نانواییهای تنوری از ماشینی به طور معنیداری (در سطح احتمال 1 درصد) بیشتر و در واحدهای تولیدکننده به ترتیب 0/74 و 0/53 درصد و توسط مصرفکننده به ترتیب 7/30 و 5/81 درصد بود. |
کلیدواژه ها: |
نان، میزان ضایعات، شهرستان بوکان |
وضعیت : مقاله پذیرفته شده است |