تعیین برخی خواص فیزیکی و ثقلی شلتوک
کد مقاله : 1670-9NCAME
نویسندگان:
ناصر فاضلی *
اصفهان
چکیده مقاله:
اطلاع از خواص فیزیکی و مکانیکی محصولات کشاورزی پایه و اساس طراحی و بهینه سازی ماشین های فرآوری این محصولات را تشکیل می دهد. در این پژوهش خواص فیزیکی دانه‌ی شلتوک شامل طول ، عرض ، ضخامت، وزن ، حجم ، قطر میانگین هندسی، قطر میانگین حسابی، ضریب کرویت، نسبت نما، تخلخل، چگالی ذره، چگالی توده و ضریب اصطکاک استاتیکی بود که میانگین هر یک از آنها به ترتیب 303/11 ، 923/1 ، 805/1 میلی متر، 0253/0 گرم ، 679/20 میلی متر مکعب ، 397/3، 010/5 میلی متر، 300/0 ، 17/0 ، 58/0 ، 030/1 گرم بر سانتی متر مکعب، 431/0گرم بر سانتی متر مکعب و 589/0 بدست آمد. رابطه‌ی اقطار با استفاده از نرم افزار Excle و Tablecurveهمراه با نمودار تعیین شد. نتایج نشان می دهد که با افزایش اقطار، وزن نیز افزایش می یابد و ضریب تبیین اقطار با وزن بین 69/80- 51/80 بدست آمد. نمودار نسبت نما ، ضخامت و جرم ترسیم شد که نشان داد تغییرات ضخامت اثر بیشتری بر روی جرم محصول دارد
کلیدواژه ها:
شلتوک، خواص فیزیکی، جرم، نسبت نما
وضعیت : مقاله پذیرفته شده است